Svake sekunde u BiH korupcija odnese 47 maraka. Brojač je počeo sa radom 18. augusta 2012. godine.
In memoriam
05. Aug. 2014.
MURAT RAŠIDOVIĆ: Gubitak velikog borca i aktiviste
Predsjednik Savjeta potrošača BPK Murat Rašidović preminuo je u Goraždu u 71. godini

U Goraždu je 12. jula preminuo Murat Rašidović, predsjednik Savjeta potrošača Bosansko-podrinjskog kantona i cijenjeni član Antikorupcijske mreže nevladinih organizacija u Bosni i Hercegovini ACCOUNT.
- Ovom prilikom, prije svega, želim izraziti moje saučešće Muratovoj porodici. Vijest o njegovoj smrti me izuzetno potresla. Murat je bio jedan od onih ljudi sa kojima poslije nekoliko rečenica postanete prijatelj. Fasciniran sam bio njegovom energijom bez obzira na njegove godine. Uvijek je bio za akciju, spreman da pomogne, nije očekivao bilo kakvo priznanje ili naknadu za svoj angažman. Skupovi ACCOUNT-a koje je Murat organizirao u Goraždu bili su, bez konkurencije, najbolje pripremljeni sastanci. Njegovim odlaskom, ACCOUNT, kao  i ukupno civilno društvo u Bosni i Hercegovini, izgubili su velikog borca i aktivistu - rekao je direktor ACCOUNT-a Eldin Karić.
Koordinatorica Mreže ACCOUNT Dženana Alađuz je istakla da je Rašidović bio vrijedan i sposoban član Mreže.
-Murat Rašidović nam je pružao punu podršku od prvog dana osnivanja Mreže. Njegov gubitak nećemo osjetiti samo mi u ACCOUNT-u već i cijela BiH -  rekla je Alađuz.
Murat Rašidović je rođen 1943. godine. Pravnik po zanimanju, radio je kao šef inspekcijskih poslova Općine Goražde i zamjenik komandanta milicije. Penzioniran je 1991. godine, da bi se nakon rata ponovo aktivirao kao šef inspekcijske službe u Goraždu. Bio je predsjednik nadzornih odbora dva preduzeća, osnivač više nevladinih organizacija, a na čelu Savjeta potrošača BPK je bio od dana osnivanja 2006. godine.