Svake sekunde u BiH korupcija odnese 47 maraka. Brojač je počeo sa radom 18. augusta 2012. godine.
Poziv
04. Dec. 2015.
ČETVRTA SKUPŠTINA ACCOUNT-a: Borba protiv korupcije ne smije stati
Četvrta Skupština ACCOUNT-a bit će prilika i za predstavljanje akcionog plana Mreže u prevenciji i borbi protiv korupcije do 2019. godine u pet sektora: zaštita zviždača, javne nabavke, zdravstvo, zapošljavanje u javnom sektoru i obrazovanje

Četvrta skupština Antikorupcijske mreže u BiH ACCOUNT održat će se u utorak 8. decembra 2015. godine sa početkom od 11 sati u Plavoj sali Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine na četvrtom spratu.

 

Prisutnima će se obratiti Denis Zvizdić, predsjedavajući Vijeća ministara BiH,  Maureen Cormack, ambasadorica SAD-a u BiH, Ljilja Zovko, zastupnica u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, kao i Sead Lisak, direktor Agencije za prevenciju i koordinaciju borbe protiv korupcija u BiH, kako bi iskazali svoje opredjeljenje i podržali antikorupcijske inicijative u BiH.

Četvrta Skupština ACCOUNT-a bit će prilika i za predstavljanje akcionog plana Mreže u prevenciji i borbi protiv korupcije do 2019. godine u pet sektora: zaštita zviždača, javne nabavke, zdravstvo, zapošljavanje u javnom sektoru i obrazovanje.

Projekat Mreže ACCOUNT realiziraju Centar za razvoj medija i analize CRMA u partnerstvu sa Udruženjem INFOHOUSE, te 63 organizacije civilnog društva sa područja cijele BiH. Projekat finansira Američka agencija za međunarodni razvoj USAID.  

(ACCOUNT)