Svake sekunde u BiH korupcija odnese 47 maraka. Brojač je počeo sa radom 18. augusta 2012. godine.
01. Jul. 2015.
TRANSPARENCY INTERNATIONAL: Prezentacija Strategije i Akcionog plana za borbu protiv korupcije 2015 – 2019. u Tuzlanskom kantonu
Na prezentaciji će se predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti, te predstavnici javnih ustanova, javnih preduzeća, medija i civilnog društva bliže upoznati sa sadržajem Strategije i mjerama predviđenim Akcionim planom

Transparency International Bosne i Hercegovine, u saradnji sa Agencijom za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije (APIK), organizuje prezentaciju Strategije i Akcionog plana za borbu protiv korupcije za period 2015 – 2019. u Tuzlanskom kantonu.

Na prezentaciji će se predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti, te predstavnici javnih ustanova, javnih preduzeća, medija i civilnog društva bliže upoznati sa sadržajem Strategije i mjerama predviđenim Akcionim planom. Poseban fokus će biti na obavezi uspostave mehanizma koordinacije na nivou kantona, jednoj od ključnih obaveza kantonalnog nivoa vlasti shodno odredbama nove Strategije.

Prezentacija će se održati u četvrtak, 02. jula 2015. godine u hotelu Tuzla u Tuzli, ul. ZAVNOBIH-a br. 13, sa početkom u 12 sati.

Dnevni red možete preuzeti ovdje.