Svake sekunde u BiH korupcija odnese 47 maraka. Brojač je počeo sa radom 18. augusta 2012. godine.
ISTINOMJER
09. Okt. 2014.
ANALIZA PARTIJSKIH PROGRAMA: Partije uglavnom ili nude stare programe ili se pravdaju da nisu bile u vlasti
U novim programima, koje su ove partije ponudile za Opšte/opće izbore, vladajuće stranke su pokazale različite “strategije” nošenja sa katastrofalnim rezultatima iz proteklog mandata – od onih koje su gotovo u cjelosti prepisale stare (neispunjene) programe, preko onih koje su se pojavile u gotovo sasvim novom ruhu, pa sve do onih koje su novi izborni program iskoristile da pokušaju ubjediti birače/ice da u protekle četiri godine nisu bili vlast, nego opozicija

U proteklom mandatu Istinomjer je pratio ispunjenost izbornih programa stranaka na vlasti i nivo ispunjenosti obećanja koje su ove partije dale u svojim programima 2010. godine. Sa poražavajućih 3% ukupno ispunjenih obećanja, nijedna od vladajućih partija se ne može pohvaliti da je svoj program uspjela implementirati u protekle četiri godine.
No, u novim programima, koje su ove partije ponudile za Opšte/opće izbore, vladajuće stranke su pokazale različite “strategije” nošenja sa katastrofalnim rezultatima iz proteklog mandata – od onih koje su gotovo u cjelosti prepisale stare (neispunjene) programe, preko onih koje su se pojavile u gotovo sasvim novom ruhu, pa sve do onih koje su novi izborni program iskoristile da pokušaju ubjediti birače/ice da u protekle četiri godine nisu bili vlast, nego opozicija.
Poređenje starih i novih izbornih programa vladajućih stranaka, te kratki prikaz specifičnosti programskih pristupa za sve stranke koje su obnašale vlast u mandatu 2010-2014 možete preuzeti ovdje.