Svake sekunde u BiH korupcija odnese 47 maraka. Brojač je počeo sa radom 18. augusta 2012. godine.
ISTINOMJER
30. Sep. 2014.
DRUGA SEDMICA PREDIZBORNIH DEBATA: Još nema ni traga od SNSD-a
Tokom druge sedmice predizborne kampanje, “Istinomjer” je nastavio praćenje televizijskih debata emitovanih na javnim televizijama u BiH, kao i analizu nastupa kandidati/kinja iz stranaka koje su obnašale vlast u mandatu 2010-2014. godine u ovim emisijama

U svojoj analizi druge sedmice predizborne kampanje, Istinomjer je pratio dvije debatne emisije, emitovane na BHT-u. U emisiji emitovanoj u ponedeljak, 22. septembra, učestvovali su kandidati za Predstavnički dom PSBiH – Mirsad Džonlagić (SBB), Asim Sarajlić (SDA), Mladen Ivanković Lijanović (NSRZB), Zaim Backović (BPS) i  Mirko Sovilj (DNS).
Istinomjer je donio i analizu nastupa kandidata u debatnoj emisiji emitovanoj u srijedu, 24.09.2014, u kojoj su učestvovali kandidati/kinje za Predstavnički dom PS BiH. Kako je najavljeno, u emisiji su trebali učestvovati i predstavnici/e SDS-a i SNSD-a, no predstavnici ovih stranaka se nisu pojavili. U emisiji su učestvovali/e Amir Jerlagić (Stranka za BiH), Elvira Abdić-Jelenović (Laburistička stranka), Rizah Burnazović (Stranka dijaspore BiH) i Igor Crnadak (Partija demokratskog progresa), tako da nije bilo predstavnika/ca niti jedne stranke koja je u ovom mandatu bila na vlasti, bilo na državnom ili na entitetskom nivou.
Istinomjer u svoj analizi kaže da je ono što je karakterisalo ovu debatnu emisiju činjenica da niti jedan od gostiju nije govorio o konkretnim ciljevima i koracima koje će pokušati dostići u narednom periodu u oblastima koje su tematizirane u emisiji, pod uslovom da isti budu dio vlasti. Gosti su se međusobno optuživali za katastrofalnu situaciju u Bosni i Hercegovini, a sebe i svoju partiju najčešće prezentirali po konceptu “drugi su gori od nas”.
Istinomjerovu analizu dijaloških emisija emitovanih na BHT možete preuzeti ovdje.