Svake sekunde u BiH korupcija odnese 47 maraka. Brojač je počeo sa radom 18. augusta 2012. godine.
Prijave do oktobra
09. Jul. 2014.
POZIV NOVINARIMA: Dvije nagrade za najbolje priče o okolišu
Nagrade projekta SGIP dodjeljuju se za najbolje radove objavljene u razdoblju od 15. juna/lipnja 2014. do 26. oktobra/listopada 2014. godine

USAID-ov Projekt jačanja institucija vlasti i procesa u Bosni i Hercegovini (SGIP) poziva novinare da se prijave na nagradni natječaj za najbolju novinarsku priču na temu odnosa prema okolišu.

Dodjeljuju se dvije nagrade, a pozivaju se novinari iz cijele Bosne i Hercegovine, iz svih medija (novine i časopisi, novinske agencije, radio, televizija, internet portali) da kandidiraju najbolje istraživačke priče o tome kako kreiranje zakona o zaštiti okoliša Federacije Bosne i Hercegovine može najbolje utjecati na očuvanje životne sredine.

1. nagrada – novčani iznos od 2.500 KM
2. nagrada – novčani iznos od 1.500 KM

Nagrade projekta SGIP dodjeljuju se za najbolje radove objavljene u razdoblju od 15. juna/lipnja 2014. do 26. oktobra/listopada 2014. godine.

Autore za nagradu projekta SGIP mogu predlagati medijske kuće ili agencije, urednici svih medija ili sami novinari autori. Ocjenjivački žiri čine predstavnici Udruženja „Aarhus centar u BiH“, Vijeća za štampu u BiH, Udruženja BH novinari, Centra za razvoj medija i analize (CRMA) i projekta SGIP.

Prijedlozi se šalju poštom na adresu USAID/SGIP, (H. Kreševljakovića 19/V, 71000 Sarajevo) najkasnije do 31. oktobra/listopada 2014. godine, uz priložene originale i fotokopije objavljenih tekstova, ili CD/DVD sa objavljenim izvještajima, kao i elektronski na adresu info@sunybih.org, s naznakom „Za novinarsku nagradu“.

 

Na ovom linku možete pogledati kriterije za dodjelu nagrada.