Svake sekunde u BiH korupcija odnese 47 maraka. Brojač je počeo sa radom 18. augusta 2012. godine.
06. Mar. 2017.
PREDSTAVLJEN AKCIJSKI PLAN ZA BORBU PROTIV KORUPCIJE OPĆINE LJUBUŠKI
Danas je u Gradskoj vijećnici Općine Ljubuški održano je predstavljanje Akcijskog plana u borbi protiv korupcije Općine Ljubuški.

Prije izrade samog Akcijskog plana u borbi protiv korupcije Općine Ljubuški, prethodilo je potpisivanje Memorandum o suradnji, koji predstavlja osnovu za rad na projektu izgradnje kapaciteta nevladinih organizacija i odabranih općina/gradova na izradi strategija/akcionih planova za borbu protiv korupcije na lokalnom nivou. Ovaj projekat, uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj u BiH (USAID), realizira Antikorupcijska mreža u BiH – ACCOUNT. 

 

Akcijski plan u borbi protiv korupcije Općine Ljubuški predstavlja dokument koji za cilj ima unaprijediti rad samih općinskih struktura i lokalne zajednice, te olakšati pristup sredstvima koja Općina Ljubuški može dobiti putem apliciranja za projekte. 

 

Akcijski plan u borbi protiv korupcije je svojevrsni Kodeks ponašanja za općinsku upravu, njene zaposlenike ali i za sve građane u lokalnoj zajednici. Također, Akcijski plan je i dokument općine i lokalne zajednice koji je vrlo bitan pri dobivanju sredstva od strane različitih donatora, te je jedan od preduvjeta koji se moraju ispuniti da bi se moglo aplicirati za projekte, kazao je Luka Krstanović, predsjednik OV Tomislavgrad. 

 

Ankica Šaravanja, pomoćnica načelnika i predsjednica radne grupe pri izradi Akcijskog plana u borbi protiv korupcije Općine Ljubuški, predstavila je plan kroz 6 strateških ciljeva, te navela da je sam plan od iznimne važnosti za općinu ali i za sve njezine stanovnike.