Svake sekunde u BiH korupcija odnese 47 maraka. Brojač je počeo sa radom 18. augusta 2012. godine.
02. Feb. 2017.
POTPISAN MEMORANDUM O SARADNJI VLADE ZENIČKO-DOBOJSKOG KANTONA I ANTIKORUPCIJSKE MREŽE U BIH - ACCOUNT
Danas je u zgradi Vlade Zeničko-dobojskog kantona potpisan Memorandum o saradnji između Vlade Zeničko-dobojskog kantona i Antikorupcijske mreže u BiH – ACCOUNT.

Memorandum o saradnji su potpisali Eldin Karić, direktor Centra za razvoj medija i analize i Dženana Alađuz, direktorica Udruženja INFOHOUSE, u ime ACCOUNT-a, i Miralem Galijašević, premijer Zeničko-dobojskog kantona.  

 

Memorandumom je predviđena saradnja na realizaciji mjera predviđenih Akcionim planom Vlade Zeničko-dobojskog kantona za borbu protiv korupcije. Dokument također precizira saradnju Vlade s predstavnicima nevladinog sektora, uključujući tehničku podršku, izgradnju institucionalnog kapaciteta, razmjenu informacija i promociju.

 

Potpisnice će posebnu pažnju podizanju svijesti javnosti o štetnosti korupcije kao i unapređenju prevencije, koordinacije i borbe protiv korupcije. 

 

Saradnja Vlade Zeničko-dobojskog kantona i nevladinog sektora se, uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj u BiH (USAID), realizuje u okviru aktivnosti Antikorupcijske mreže u BiH – ACCOUNT, koja okuplja preko 70 organizacija civilnog društva u BiH. 

 

 

Antikorupcijska mreža u BiH – ACCOUNT 

 

(fotografija: zenicablog.com)