Svake sekunde u BiH korupcija odnese 47 maraka. Brojač je počeo sa radom 18. augusta 2012. godine.
06. Dec. 2016.
Održana Stručna rasprava na temu „Smanjenje rizika od korupcije na lokalnom nivou“
Danas je u prostorijama Hotela Integra održana Stručna rasprava na temu „Smanjenje rizika od korupcije na lokalnom nivou“

Cilj održavanja stručne rasprave bio je stavljanje naglaska na prevenciju korupcije na lokalnom nivou, posebno u svjetlu aktivnosti koje implementira Antikorupcijska mreža - ACCOUNT i predstavljanje ostvarenih rezultata u izradi strategija i akcionih planova  za smanjenje korupcije i povećanje prevencije u borbi protiv korupcije na lokalnom  nivou.

 

Zainteresovanost predstavnika lokalnih uprava je garancija da  je mreža ACCOUNT  svojim aktivnostima  stvorila preduslove da se i Strategija za borbu protiv korupcije počne realizovati i primjenjivati  na lokanom nivou.

 

Primjenom odnosno donošenjem procedura za prevenciju i  sprečavanje korupcije u lokalnoj upravi se olakšava rad i uposlenika  jer  nije uzrok  nepravilnostima  nedostatak propisa vec  njihovo neprimjenjivanje.     

 

Za implementaciju Strategije na državnom nivou  neophodno je prije svega ojačati  kapacitete institucija na lokalnom nivou  na izradi harmoiziranih strateških dokumenata za sprečavanje  korupcije i na nižim nivoima vlasti, počev čak i od mjesnih zajednica. 

 

Projektne aktivnosti na izradi  antikorupcijskih strategija na lokanom nivou se realizuju uz podršku Američke agencije  za međunarodni razvoj (USAID)  i Antikorupcijske  mreže organizacija civilnog društva ACCOUNT. 

 

Za sve dodatne informacije molimo vas da pozovete Svetlanu (Snežanu) Šešlija , Udruženje ToPeeR   na  066 256-740 ili na mail  nvotopeer@gmail.com