Svake sekunde u BiH korupcija odnese 47 maraka. Brojač je počeo sa radom 18. augusta 2012. godine.
16. Nov. 2016.
Održana Edukacija za profesore i nastavnike Kantona Sarajevo

Danas je u prostorijama Business Centra UNTIC održana edukacija za nastavnike/profesore šesnaest osnovnih i srednjih škola Kantona Sarajevo. Edukacija je održana u okviru projekta „Prevencija korupcije kroz obrazovanje: Više znanja, više transparentnosti“.


Edukacija je realizovana s ciljem podržavanja provedbe mjera iz Akcionog plana Strategije za borbu protiv korupcije (2015 – 2019) koja formuliše obaveze obrazovnih institucija u oblasti prevencije korupcije. Tokom ovog događaja učesnici su imali priliku saznati više o načinu implementacije pilot časova o antikorupciji koji su planirani u okviru projekta.


„Mislim da se edukacije na ovu temu trebaju sprovoditi u svim sferama obrazovanja, jer kada se od malena pravilno educiraju mlađi naraštaji moći ćemo se nadati  zdravijem i boljem društvu u budućnosti.“, rekla je jedna od učesnica edukacije.

  

Projekat „Prevencija korupcije kroz obrazovanje: Više znanja, više transparentnosti“ realizuje Centar za razvoj omladinskog aktivizma CROA uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), i Antikorupcijske mreže organizacija civilnog društva ACCOUNT.