Svake sekunde u BiH korupcija odnese 47 maraka. Brojač je počeo sa radom 18. augusta 2012. godine.
27. Okt. 2016.
PRIMJENA MEHANIZAMA ZA SPREČAVANJE KORUPCIJE U JAVNIM ZDRAVSTVENIM USTANOVAMA
U petak, 28.10.2016.g. u Hotelu Sarajevo biti će održana Stručna diskusija.

U petak, 28.10.2016.g. u Hotelu Sarajevo, u Sarajevu sa početkom u 10:00 sati biti će održana Stručna diskusija o uporednim praksama i primjeni mehanizama za sprečavanje korupcije u javnim zdravstvenim ustanovama. 

 

Izjave za medije su planirane u 09:45. 

 

Ova diskusija predstavlja inicijativu za saradnju i zajedničko djelovanje relevantnih institucija i organizacija civilnog društva na unapređenju institucionalnog sistema za sprečavanje korupcije u sektoru zdravstva. Učesnici – predstavnici ministarstava, zdravstvenih ustanova, organizacija civilnog drustva - će imati priliku da razmijene iskustva i perspektive o uvođenju i primjeni efikasnih mehanizama kojim bi se spriječio nastanak i razvoj različitih oblika koruptivnog ponašanja u javnim zdravstvenim ustanovama.  

 

Inicijativa se realizuje u skladu sa aktivnostima Antikorupcijske mreže - ACCOUNT na   zagovaranju unapređenja regulatornog okvira u sektoru zdravstva, posebno u onom dijelu koji se odnosi na uvođenje i primjenu pravila i procedura za borbu protiv korupcije u javnim zdravstvenim ustanovama.

 

Pozivamo medije da prate ovaj događaj i obavijestite javnost o njegovom značaju.

 

Antikorupcijska mreža u BiH – ACCOUNT 

 

 

 

Za sve dodatne informacije možete kontaktirati: 

 

Anesa Omanović 

PR menadžerica 

033 200 538 

anesa@infohouse.ba