Svake sekunde u BiH korupcija odnese 47 maraka. Brojač je počeo sa radom 18. augusta 2012. godine.
19. Aug. 2016.
Potpisivanje Memoranduma o saradnji sa Opštinom Ugljevik
Opština Ugljevik i Helsinški odbor za ljudska prava u Republici Srpskoj pozivaju medije da prisustvuju potpisivanju Memoranduma o saradnji za izradu antikoruptivnih mjera na lokalnom nivou, koje će biti organizovano 23. avgusta 2016. godine u 11.00 časova u prostorijama Opštine.

Potpisivanjem Memoranduma o saradnji formalno će započeti realizacija predviđenih aktivnosti za izradu lokalnog Akcionog plana za prevenciju korupcije kao polazne osnove za efikasniji rad lokalne uprave. Realizacija predviđenih aktivnosti obuhvatiće nekoliko faza: a) formiranje Radne grupe za izradu Akcionog plana, b) procjena realizacije dosadašnjih antikorupcijskih inicijativa lokalne uprave (definisanje grupe usluga i/ili aktivnosti potencijalno osjetljivih na pojavu korupcije), c) izrada Akcionog plana, d) organizovanje javne rasprave, e) usvajanje predloženog dokumenta.

 

Opština Ugljevik je jedna od ukupno 11 lokalnih zajednica u BiH, koje će u periodu 2016 – 2017. godine kreirati i usvojiti Akcione planove za prevenciju korupcije na lokalnom nivou. Izrada loklanih akcionih planova predstavlja jednu od aktivnosti Antikorupcijske mreže ACCOUNT, čija svrha je pružanje podrške lokalnim zajednicama u izradi efikasnih mjera za prevenciju korupcije. Realizaciju predviđenih aktivnosti finansijski podržava Američka  agencija za međunarodni razvoj (USAID). 

 

Potpisivanju Memoranduma o saradnji će prisustvovati: Vasilije Perić, načelnik opštine te u ime Antikorupcijske mreže ACCOUNT - Tamara Zrnović iz Helsinškog odbora za ljudska prava u Republici Srpskoj.

 

Ukoliko su Vam potrebne dodatne informacije molimo Vas da kontaktirate Helsinški odbor za ljudska prava u Republici Srpskoj putem telefona: 055 210 851 ili putem e-maila: helcomm@teol.net