Svake sekunde u BiH korupcija odnese 47 maraka. Brojač je počeo sa radom 18. augusta 2012. godine.
Konkurs
27. Maj/Svibanj. 2015.
ACCOUNT NAGRAĐUJE NOVINARE: Još pet dana za prijavu radova na konkurs za najbolje izvještavanje o korupciji
Antikorupcijska mreža u poziva novinare da se prijave na konkurs za nagradu za najbolju novinarsku priču na temu korupcije

Ostalo je još pet dana za prijavu na konkurs Antikorupcijske mreže u Bosni i Hercegovini ACCOUNT za najbolje izvještavanje o korupciji.

Antikorupcijska mreža u poziva novinare da se prijave na konkurs za nagradu za najbolju novinarsku priču na temu korupcije.

Nagrade se dodjeljuju novinarima iz svih medija (novine, novinske agencije, radio, televizija, internet portali), za najbolje priče odnosno istraživanja o korupciji.

Nagrade ACCOUNT-a se dodjeljuju u tri kategorije - najbolji pisani izvještaj o korupciji, najbolji videoprilog o korupciji i najbolji audioizvještaj o korupciji.

Svaki od nagrađenih autora će uz priznanje dobiti i novčanu nagradu u iznosu od po 1.000 maraka.

Nagrade ACCOUNT-a dodjeljuju se za najbolje radove objavljene u protekloj godini (razdoblje od 1. maja 2014. do 30. aprila 2015. godine). Prijave na konkurs se mogu slati do 31. maja 2015. godine.

 

Autore za nagradu ACCOUNT-a mogu predlagati medijske kuće, novinske agencije, urednici svih medija ili sami novinari/autori te Savjetodavni odbor ACCOUNT-a i ocjenjivački žiri.

Sve informacije o uvjetima i načinu prijave možete pronaći na internet stranici ACCOUNT-a u rubrici Nagrade (account.ba/stranica/nagrada).

 

(ACCOUNT)