Svake sekunde u BiH korupcija odnese 47 maraka. Brojač je počeo sa radom 18. augusta 2012. godine.
01. Apr. 2015.
SEKTORSKA GRUPA ZDRAVSTVO: Potpisani memorandumi sa domovima zdravlja u Bileći i Gacku
Sa zadovoljstvom objavljujemo prvo potpisivanje memoranduma o saradnji između ACCOUNT-a (sektorske grupe zdravstvo) i JZU Dom zdravlja "Sveti Luka" Bileća i JZU "Prof. dr Savo Bumbić" Gacko. Čestitamo direktoru Neđu Simoviću i direktorici Veri Govedarici koji su pokazali spremnost da se bore protiv korupcije!, stoji u saopštenju UG "Stop mobbing"

Udruženje građana "Stop mobbing" iz Trebinja, član Antikorupcijske mreže ACCOUNT, zaključilo je Memorandum o saradnji sa domovima zdravlja "Sveti Luka" iz Bileće i  "Prof. dr Savo Bumbić" iz Gacka čiji je cilj doprinijeti smanjenju korupcije u zdravstvu, zaštiti prava pacijenata i digniteta ljekarske prakse.

Potpisnice su se usaglasile da će sarađivati u promovisanju Pravilnika o prevenciji i borbi protiv korupcije u zdravstvenoj ustanovi, što je u skladu sa odredbama Strategije za borbu protiv korupcije BiH 2009 – 2014.

- Do kraja ove sedmice očekujemo da će i ostale zdravstvene ustanove potpisati memorandum o saradnji, saopštili su iz UG "Stop mobbing".

Pravilnik o prevenciji i borbi protiv korupcije u zdravstvenoj ustanovi i Memorandum o saradnji je u ime UG "Stop mobbing" pripremila pravna savjetnica dr sci Aleksandra Vuković. Memorandume o saradnji je sa Neđom Simovićem, direktorom DZ "Sveti Luka" i Verom Govedaricom, direktoricom DZ "Prof. dr Savo Bumbić", potpisala Anica Ramić, predsjednica UG „Stop mobbing“ i predsjedavajuća Sektorske grupe zdravstvo.