Svake sekunde u BiH korupcija odnese 47 maraka. Brojač je počeo sa radom 18. augusta 2012. godine.
24. Mar. 2015.
JAVNA DEBATA: Izrada prijedloga teksta prednacrta Zakona o stečajnom postupku
Cilj diskusije jeste intenzivirati dijalog o pojavi korupcije u privredi i istaći važnost prevencije korupcije kroz primjenu i unaprjeđenje postojećih mehanizama u procesu privatizacije

Utorak, 24.03.2015. u 10.30
Općina Stari grad (Sala za vjenčanja)

Antikorupcijska mreža u BiH – ACCOUNT organizuje u utorak,  24. marta ove godine u Sarajevu javnu debatu pod nazivom Izrada prijedloga teksta prednacrta Zakona o stečajnom postupku. Cilj diskusije jeste intenzivirati dijalog o pojavi korupcije u privredi i istaći važnost prevencije korupcije kroz primjenu i unaprjeđenje postojećih mehanizama u procesu privatizacije.

Debata će okupiti učesnike koji će iz različitih uglova osvijetliti problem korupcije u privredi i  razmijeniti ideje o unaprjeđenju preventivnih mjera i donošenju sistemskih rješenja u stečajnom postupku. Pored članova Sektorske grupe za privredu Mreže ACCOUNT, pozvani da učestvuju su i ostali članovi Mreže ACCOUNT, predstavnici udruženja poslodavca i sindikalnih organizacija, itd.
 
Pored ostalih, debata je otvorena i za predstavnike medija pa vas ovim putem pozivamo da prisustvujete ovom događaju. Takođe vas molimo da o održavanju debate izvijestite javnost obzirom da se radi o temi koja, i prema mišljenju građana, predstavlja značajan problem u bosanskohercegovačkom društvu.

Moderator debate je Hasna Ljubović,  Udruženje za građanska prava,  Sarajevo.  Debata se održava u okviru aktivnosti koje provodi ACCOUNT – mreža organizacija civilnog društva ujedinjenih u borbi protiv korupcije. ACCOUNT okuplja 160 članica i jedan od osnovnih ciljeva Mreže jeste jačanje kapaciteta i uloge organizacija civilnog društva u borbi protiv korupcije.

Za više informacija, stojimo vam na raspolaganju.


S poštovanjem,
Antikorupcijska mreža u BiH - ACCOUNT