Svake sekunde u BiH korupcija odnese 47 maraka. Brojač je počeo sa radom 18. augusta 2012. godine.
18. Mar. 2015.
JAVNA DEBATA U DOBOJU: Prioriteti u prevenciji i borbi protiv korupcije u oblasti zdravstva
Debata će okupiti učesnike koji će iz različitih uglova osvijetliti problem korupcije u zdravstvu i razmijeniti ideje o unaprjeđenju preventivnih mjera i donošenju sistemskih rješenja kojim će se umanjiti korupcija, zaštititi prava pacijenata i dignitet ljekarske prakse

Četvrtak, 19.03.2015. u 10.00 (završetak u 12.00)
Hotel Integra, Doboj


Antikorupcijska mreža u BiH – ACCOUNT organizuje u četvrtak, 19. marta ove godine u Doboju javnu debatu pod nazivom Zdravstvo - prioriteti u prevenciji i borbi protiv korupcije, sa posebnim osvrtom na primjenu Pravilnika o prevenciji i borbi protiv korupcije u zdravstvenim ustanovama u BiH. Cilj debate jeste intenzivirati dijalog o pojavi korupcije u zdravstvu i istaći važnost prevencije korupcije kroz primjenu i unaprjeđenje postojećih mehanizama.

Debata će okupiti učesnike koji će iz različitih uglova osvijetliti problem korupcije u zdravstvu i razmijeniti ideje o unaprjeđenju preventivnih mjera i donošenju sistemskih rješenja kojim će se umanjiti korupcija, zaštititi prava pacijenata i dignitet ljekarske prakse. Pored zdravstvenih radnika, predstavnika zdravstvenih institucija i sindikata zdravstva, na debati će učestvovati i predstavnici lokalnih vlasti i policije, institucija suda i tužilaštva, NVO-i, itd.

Pored ostalih, debata je otvorena i za predstavnike medija pa vas ovim putem pozivamo da prisustvujete ovom događaju. Takođe vas molimo da o održavanju debate izvijestite javnost obzirom da se radi o temi koja, i prema mišljenju građana, predstavlja značajan problem u bosanskohercegovačkom društvu.

Moderator debate je Esad Bečirović,  Centar za razvoj civilnog društva BiH (CRCDBIH),  Doboj.  Debata se održava u okviru aktivnosti koje provodi ACCOUNT – mreža organizacija civilnog društva ujedinjenih u borbi protiv korupcije. ACCOUNT okuplja 160 članica i jedan od osnovnih ciljeva Mreže jeste jačanje kapaciteta i uloge organizacija civilnog društva u borbi protiv korupcije. Suorganizator događaja je Centar za razvoj civilnog društva BiH (CRCDBIH),  Doboj.

Za više informacija, stojimo vam na raspolaganju.


S poštovanjem,
Antikorupcijska mreža u BiH - ACCOUNT