Svake sekunde u BiH korupcija odnese 47 maraka. Brojač je počeo sa radom 18. augusta 2012. godine.
02. Feb. 2015.
TRIBINA: Javne nabavke - primjena novog Zakona i podzakonski akti
Tokom tribine, biće govora o stanju u oblasti javnih nabavki u BiH, a naročito problemima u primjeni novog ZJN-a i podzakonskih akata, te mogućnostima za efikasniji rad institucija zaduženih za provođenje ZJN-a, kao i izmjene samog ZJN-a, kako bi se korupcija u ovom najnekontrolisanijem segmetu javne potrošnje smanjila

Antikorupcijska mreža ACCOUNT u saradnji sa Udruženjem građana „Tender“ u srijedu, 4.2.2015. organizuje tribinu na temu ''Javne nabavke: primjena novog ZJN i podzakonski akti''. Tribina će se održati u Banja Luci, u Međunarodnom press centru (Hotel Bosna, prvi sprat), sa početkom u 11.00 (registracija učesnika od 10.00).
Na tribinu su pozvani predstavnici političkih partija koje čine Parlament BiH, predstavnici najrelevantnijih institucija iz oblasti javnih nabavki, nevladine organizacije, udruženja poslodavaca, predstavnici međunarode zajednice i mediji. Moderator je Siniša Vukelić, urednik portala Capital.ba.
Tokom tribine, biće govora o stanju u oblasti javnih nabavki u BiH, a naročito problemima u primjeni novog ZJN-a i podzakonskih akata, te mogućnostima za efikasniji rad institucija zaduženih za provođenje ZJN-a, kao i izmjene samog ZJN-a, kako bi se korupcija u ovom najnekontrolisanijem segmetu javne potrošnje smanjila.
Pozivamo vas da prisustvujete ovoj tribini te uzmete aktivno učešće i date sugestije koje bi bile od značaja i koristi za poboljšanje predloženih rješenja. Time bi se obezbijedilo još sadržajnije i korisnije vođenje rasprave predstavnika UG Tendera i organizacija civilnog društva sa predstavnicima rukovodstava političkih partija, koje čine Parlament BiH i sačinjavanje konačne verzije dokumenta, koji bi bio upućen u Parlamentarnu proceduru.